Uncategorized

Ahrend 220 bureaustoel zitting vervangen

Van de zitting van mijn bureasustoel was de stof van de zitting versleten. Om nu een nieuwe bureaustoel te kopen omdat de zitting versleten is leek wat kostbaar. Gelukkig vond ik een website waar hoezen voor onder andere mijn bureaustoel aangeboden werden. Online waren echter geen instucties te vinden over hoe de stoel te demonteren en de stof te vervangen. Voor mezelf daarom maar fotos gemaakt en omdat het voor andere mensen misschien ook handig kan zijn zet ik het hier maar neer.

Je hebt het volgende gereedschap nodig:

  • Torx 25 schroevendraaier
  • Bakje om schroeven in te bewaren
  • Genoeg ruimte
  • (optioneel) Grote platte schroevendraaier
  • (optioneel) Kleine platte schroevendraaier

Maak tijdens het demonteren fotos zodat je het later weer in elkaar kan zetten.

Eerste taak om de zitting te verwijderen. Let hiervoor de stoel op de grond en maak de schroeven van de rails aan de onderkant van de zitting los. Om de middelste schroef te kunnen bereiken moest ik de plastic kap loshalen.

Als de zitting los is dan ziet het er ongeveer zo uit:

Onderkant zitting

Nu is het gewoon een kwestie van alle schroeven loshalen. Ik heb eerst de leuningen er afgehaald zodat het wat makkelijker te hanteren was.

Als alle schroeven er uit zijn dan kan de plastic onderkant er af. Bij mij zat een pinnetje vast en heb ik met een grote platte schroevendraaier deze losgewrikt. Misschien had ik ook gewoon harder kunnen trekken.

Nu kan de oude hoes er af. Knip hiervoor het touwtje door en trek voorzichtig de oude hoes er af. Bij mij kwam er wat van de vulling mee en dat geeft wat wat stof/rommel.

Daarna kan de nieuwe hoes er op. Let er met de nieuwe hoes op dat je geen van de schroefgaten afdekt (zoals ik had gedaan op de foto)

Nu kan de zitting weer in elkaar gezet worden aan de hand van de fotos die je gemaakt hebt. Als de zitting compleet is met rails dan kan deze eenvoudig op de basis van de stoel geschoven worden (bij het verwijderen ging dit niet).

De stoel ziet er nu weer goed uit en ik hoop dat dezeer weer een hele tijd tegen kan.

Similar Posts